Vera van den Brink

Mijn achtergrond

Mijn naam is Vera van den Brink (1959).
Sinds 1993 werk ik als muziek- en ervaringsgericht therapeute in de psychiatrie.

Hiervoor heb ik een vierjarige deeltijd  HBO-opleiding tot muziektherapeut gevolgd aan de HAN  te Nijmegen, met de nadruk op het gebruik van de stem in therapie.

Aan het “Boswijk – Instituut” heb ik een intensieve vierjarige post- HBO- opleiding gevolgd.   In deze opleiding heb ik zelf veel therapie gehad, zodat ik weet wat een cliënt doormaakt als hij of zij in therapie komt.
Ik leerde hier, op basis van boeddhistische psychologie,  een accepterende en liefdevolle houding te ontwikkelen, zorg te besteden aan de signalen van het lichaam en te werken volgens principes van de ‘Gestalttherapie’.

Bij het Roy Hart-theatre in Frankrijk heb ik gedurende 15 jaar veel workshops gevolgd, onder meer van Jonathan Hart. Ook heb ik hier  een tweejarige scholing tot stemtherapeut gevolgd.
In stemtherapie leerde ik mijn stem te gebruiken om emoties te ervaren en deze te laten horen.  De nadruk ligt op de relatie tussen je stem en je lichaam.

Ook bij stembevrijder Jan Kortie heb ik meerdere workshops gevolgd.

Bij Transact heb ik een tweejarige studie gevolgd in sexe-specifieke hulpverlening. Hier leerde ik dat vrouwen en mannen baat kunnen hebben bij een verschillende benadering.

Ik ben geregistreerd lid van de beroepsvereniging NFG en lid van de geschillencommissie via het SCAG .

De naam “La Ballade”

“La Ballade” heeft in het Frans twee betekenissen: Het betekent zowel een wandeling als een lied.

In stemtherapie leer je je eigen levenslied (ballade) zingen op jouw manier.

Als je besluit in therapie te gaan, begin je aan een wandeling door je leven, waarbij je niet weet wat je onderweg tegen zult komen. Je hebt een rugzak waar alles wat je nodig hebt, in zit, maar soms heb je geen idee wat voor ballast je allemaal mee sleept.

Als je weet wat je meedraagt en waarom, wordt de ballast lichter.